Seitsemän veljestä lankaa käytin näiden sukkien tekoon. Näitä olen tehnyt sinisenä, valkoisena ja joulunpunaisena.IPANALLE menee KIITOKSENA siniset sukat, ensitalven lumille.:)

Tässä ohjetta pyynnöstä: Sukan koko: naisen (38).Tarvikkeet n. 100 g paksuhkoa villalankaa, esim: 7-veljestä tai vastaavaa, sukkapuikot nro 3 1/2.

Työohje: Luo 54 s puikoille nro 3. Jaa silmukat 4:lle puikolle. Neulo joka kierroksella 31 silmukalla joustinneuletta 1 o ja 1 n ja neulo 23 silmukalla kuvioneuletta seuraavasti.

1 krs: 5 n  , 6 o, langankierto,1 o, langankierto, 6 o, 5n

2 krs: 4 n, 2 o yhteen, 5 o, langankierto, 3 o, langankierto, 5 o, 2 kiertäin o yhteen, 4 n.

3 krs: 3 n, 2 o yhteen, 5 o, langankierto, 5 o, langankierto, 5 o, 2 kiertäen o yhteen, 3 n.

4 krs: 2 n, 2 o yhteen, 5 o, langankierto, 7 o, langankierto, 5 o, 2 kiertäen o yhteen, 2 n.

5 krs: 1 n, 2 o yhteen, 5 o, langankierto, 9 o, langankierto, 5 o, 2 kiertäen o yhteen, 1 n.

6 krs: 2 o yhteen, 21 o, 2 kiertäen o yhteen.

Toista kuvioneulen kohdalla kierroksia 1-6. Neulo vartta 10 mallikertaa ja aloita kantapää. Ota kantalappua varten 25 keskimäistä silmukkaa  joustinneuleen kohdalta. Neulo näillä silmukoilla edestakaisin 25 kerrosta sileää neuletta, voit myös vahvistaa kantapään halutettasessasi. Jaa kantalapun silmukat tasan kolmelle puikolle 8, 9 ,8 silmukkaa. Neulo keskimmäisillä silmukoilla kantapohja ja kavenna sivuista, neulomalla aina oikealla kantapohjan 1 s ja viereinen sivu kiertäen oikealta yhteen ja nurjalla kantapohjan ensimmäisellä silmukalla ja viereinen sivussa nurja yhteen. Kavenna kunnes jäljellä on keskimmäisen puikon silmukat.

Poimi kantalappuun kummastakin reunasta 13 silmukkaa ja jatka suoraa osaa. Kavenna sukan sivuilla  päälliosan ja kantapään liitoskohdassa neulomalla 2 s yhteen kunnes jäljellä on taas 54 s.  Neulo edelleen 23 silmukalla kuvioneuletta ja lopuilla silmukoilla sileää neuletta.Neulo suoran osan pituudeksi 7 mallikertaa kuvioneuletta kantapään jälkeen.

Kärkikavennus: Neulo kaikki silmukat sileää neuletta. Neulo 1. ja 3. puikon alussa kaksi silmukkaa takareunoista o yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 s etureunoista oikein yhteen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 4 s. Päätä silmukat. Toinen sukka samoin.

Tälläinen ohje löytyi, itse olen tehnyt soveltaen. Kerrothan minulle onko ohje selkeä?  -Tiltu-